Правят алтернативен Реформаторски блок?

bdf

На 6 август ще бъде учредена нова дясна коалиция, в която влизат формацията на Надежда Нейнски “Синьо единство” , Единната народна партия – с лидер Мария Капон, и Българският демократически форум – наследник на Съюза на Българските национални легиони.

Националният съвет на Български демократически форум (БДФ) вече е дал мандат на ръководството на партията да преговаря и да работи за създаване на нова дясна коалиция.

От БДФ твърдят, че до решението се е стигнало след изчакване почти година Реформаторският блок (РБ) да отговори на искането на легионерите за присъединяване.

На 2 юли БДФ и ЕНП на Капон излязоха с отворено писмо, в което двете партии настояваха за ясен и категоричен отговор, предвид предстоящите парламентарни избори.

Водихме разговори, но не и преговори. Защото за целия изминал период не бе излъчен от вас преговорен екип с мандат да проведе този процес, твърдят Мария Капон и Жаклин Толева - председател на БДФ.

Центристките сили в Реформаторския блок очевидно взеха превес и доведоха до капсулация в блока. Същевременно РБ избяга от дясното и си стана самодостатъчен, коментират от ръководството на БДФ.

За формирането на дясна алтернатива на РБ Българският демократически форум “ще се обърне с предложение за единодействие към вече доказали се десни политически субекти.”

От offnews.bg

Търсене

Подкрепете ни

Facebook

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: